Quan depurar una piscina de dia o de nit?

Depurar piscina de dia o de nit
02/04/2019

Saps quan és millor depurar la teva piscina de dia o de nit? En aquest post t'ho expliquem!

Quan depurar una piscina, de dia o de nit?

Si tens una, segur que t'has preguntat alguna vegada quan és millor depurar una piscina, si de dia o de nit.

En aquest article aclarirem aquest dubte, però també parlarem sobre per què és important que netegis bé l'aigua de la piscina. Tan important com que els nivells de clor i de pH siguin els correctes.

Comencem?

La necessitat de filtrar bé l'aigua

Abans de saber si és millor depurar una piscina de dia o de nit, cal que entenguis que filtrar bé l'aigua és vital perquè es mantingui sempre neta i cristal·lina.

Perquè ho vegis clar, et posaré com a exemple el cos humà. Com és sabut l'ésser humà necessita l'aigua per viure. Tots els seus òrgans requereixen H2O per poder funcionar.

La major part de l'aigua que bevem l'absorbeix el nostre cos, passa a la sang i es distribueix per tot l'organisme. Has de saber que, com l'aigua de la piscina, l'aigua que ingerim està en constant renovació. Es filtra en els ronyons i la sobrant s'elimina per l'orina i la femta, i mitjançant la suor i la respiració.

A la piscina, la funció dels ronyons la realitza la depuradora, que està formada bàsicament per una bomba, un dipòsit amb un filtre i una sèrie de canonades amb sengles vàlvules per on circula l'aigua.

depurar piscina de dia o de nit

Com funciona una depuradora de piscina

Abans que vegem si és millor depurar una piscina de dia o de nit, t'explicaré d'una manera molt senzilla com funciona una depuradora. La bomba aspira l'aigua del vas a través de l'skimmer i l'embornal i la fa passar pel dipòsit amb el material filtrant, que sol ser sorra de sílex o vidre ecofiltrante.

L'aigua passa pel filtre amb l'objectiu que les partícules de brutícia es quedin aquí abans que l'aigua retorni a la piscina. Per evitar que la matèria d'un sol ús col·lapsi el filtre, hi ha una operació que es diu contra-rentat que llança tots aquests elements al desguàs. Un cop filtrada, la bomba s'encarrega de retornar l'aigua depurada de la piscina.

Si vols saber més sobre aquest tipus de maquinària, mira't l'esquema de funcionament d'una depuradora de piscina.

Entre 6 i 8 hores de filtratge durant el dia

Perquè el procés de filtratge de l'aigua de la piscina sigui plenament satisfactori es considera que la depuradora ha de funcionar entre 6 i 8 hores diàries. La finalitat és que es filtri tot el volum d'aigua almenys un cop al dia. La quantitat de temps que es trigarà a acabar el procés dependrà de la mida de la piscina, de la potència de la bomba i de la potència de la depuradora. Es recomana que les hores de filtratge es divideixin en dues parts: 3 o 4 hores al matí i 3 o 4 hores a la tarda.

Per treure't de dubtes sobre quan depurar una piscina, de dia o de nit, veuràs que la resposta és bastant lògica: s'ha de depurar l'aigua de la piscina de dia i no de nit. Ara t'explico a quina lògica em refereixo. Durant les hores del dia és quan les algues que enterboleixen l'aigua de la piscina tenen les condicions ideals per a proliferar.

És per aquesta raó que si realitzes la depuració només durant les hores nocturnes, no servirà de gaire. Com acabem d'explicar, si no filtres l'aigua durant el dia la possibilitat que apareguin algues a la piscina és molt elevada, ja que aquestes molestes plantes necessiten els raigs del sol per sobreviure i reproduir-se. Tot i així, si això passés, no et preocupis. Et recomano que llegeixis aquest post, on t'expliquem com treure les algues de la piscina si aquestes acaben apareixent.


Com millorar la circulació de la teva piscina?

En UOBPOOL t'aconsellem que per a una millor circulació de l'aigua de la teva piscina, el raig de retorn ha d'apuntar en una direcció que faci girar l'aigua a la teva piscina i, per tant, circuli. Si la teva piscina, només disposa d'un raig, l'ideal seria apuntar el doll al costat oposat de la seva skimmer i cap avall. Això, el que farà serà circular l'aigua i també barrejarà l'aigua del fons de la teva piscina amb la de la superfície.

Hauràs escoltat que hi ha piscines que tenen zones mortes, però... què són i on són? Les zones mortes són àrees en una piscina que tenen mala circulació i solen trobar-se a:

  • Darrere de les escales
  • Al voltant dels graons de la piscina
  • En totes les esquerdes i plecs
  • A sota dels skimmers

Així que ja ho saps, per mantenir una aigua neta i cristal·lina i apta per al bany a la teva piscina, tan important és fer una bona depuració de l'aigua com que els paràmetres de clor i de pH siguin els correctes.