Com baixar el clor de la piscina?

Com baixar el clor de la piscina
26/03/2019

Saps com baixar el clor de la piscina? En UOBPOOL t'ajudem a mantenir la teva piscina en perfectes condicions.

Com baixar el clor de la piscina

Un dels problemes que hem de mantenir a ratlla a la nostra piscina és la del nivell alt de clor de l'aigua, ja que si no està dins dels paràmetres marcats, pot perjudicar clarament la nostra salut. És per aquesta raó que si, un cop fets els anàlisis pertinents, determinem que, tal com sospitàvem, hi ha massa clor a l'aigua, hem de saber com baixar el clor de la piscina.

La importància del kit d'anàlisi

Que l'aigua de la nostra piscina faci molta olor de clor, que se'ns irritin els ulls o ens piqui la pell no vol dir necessàriament que el nivell de clor sigui alt, ja que hi ha altres elements químics existents en l'aigua que si no estan ben equilibrats, poden reaccionar amb el clor i provocar les molèsties que hem descrit. També pot ser que sigui per culpa de la cloramina, un derivat del clor lliure que es crea per la reacció d'aquest amb substàncies orgàniques com la suor, l'orina, els insectes o les fulles i terra provinents del jardí.

És per aquests motius que cal recórrer al test del clor mitjançant un kit d'anàlisi bàsic que podem adquirir en qualsevol botiga que vengui articles per a piscines. Aquest mètode ens dirà amb exactitud si tenim el nivell de clor alt o no.

medidor de clor piscina

¿Cómo trabajan las pastillas de cloro?

Cuando añadimos periódicamente pastillas de cloro a nuestra piscina, nos aseguramos que una parte de ese cloro actúa al instante y elimina los microorganismos contaminantes que hayan en ese momento en el agua. Mientras que la otra parte del cloro quedará como cloro residual libre para actuar poco a poco contra los contaminantes posteriores que entren en el agua.  Los niveles de cloro correctos en una piscina serán entre 0,6 a 2,0ppm.

Según la época del año, la cantidad de cloro que consuma nuestra piscina variará. En invierno, el consumo del cloro es mínimo y lo podremos mantener con unas pocas pastillas durante semanas, en cambio, en verano, el consumo de cloro rondará los 10 gramos por cada metro cúbico de agua.

 

Com treballen les pastilles de clor?

Quan afegim periòdicament pastilles de clor a la nostra piscina, ens assegurem que una part d'aquest clor actua a l'instant i elimina els microorganismes contaminants que hagin en aquell moment a l'aigua. Mentre que l'altra part del clor quedarà com clor residual lliure per actuar a poc a poc contra els contaminants posteriors que entrin a l'aigua. Els nivells de clor correctes en una piscina són entre 0,6 a 2,0ppm. Segons l'època de l'any, la quantitat de clor que consumeixi la nostra piscina variarà. A l'hivern, el consum del clor és mínim i el podrem mantenir amb unes poques pastilles durant setmanes, en canvi, a l'estiu, el consum de clor estarà al voltant dels 10 grams per cada metre cúbic d'aigua.

 

Mètode natural per baixar el clor de la piscina

En el cas que l'anàlisi ens hagi indicat que tenim el clor alt en l'aigua de la nostra piscina, una de les primeres coses que hem de fer és tallar el subministrament d'aquest producte químic. Així, hem de treure el flotador de clor de la piscina o la tauleta de clor del filtre, o apagar el clorador, l'alimentador de clor o el generador de clor a força d'aigua salada. A continuació hem de deixar que els raigs ultraviolats del sol descomponguin el clor. Sovint, si el nivell excessiu de clor no és molt alt, aquest sistema és suficient per tornar a tenir un nivell òptim de clor que desinfecti l'aigua però no perjudiqui la salut del banyista.

Un altre mètode és el de substituir una part de l'aigua de la piscina per diluir el clor existent. Però hem de tenir en compte que aquest és un procediment car i lent.

baixar clor piscina

Si les anàlisis subsegüents indiquen que els mètodes anteriors no han servit per eliminar l'excés de clor a la piscina, haurem de recórrer a una altra tàctica, que t'expliquem a continuació.

Productes per baixar el clor a la piscina

Existeixen en el mercat substàncies químiques com el peròxid d'hidrogen o el tiosulfat de sodi que es venen a les botigues d'articles per a piscines que ajuden a neutralitzar el clor alt de la piscina. Un cop fet fora el producte a l'aigua és important no banyar-se en ella fins que hagi fet l'efecte desitjat, ja que podria ser perillós per als usuaris.

També és important afegir el neutralitzador en petites dosis, ja que massa quantitat de producte pot baixar massa el nivell de clor i seguir destruint el clor que s'afegeixi posteriorment a la piscina, el que afectaria al procés de desinfecció de l'aigua. També pot ser que hagis de millorar el nivell de pH de l'aigua si l'acció de la substància neutralitzant ho ha fet baixar.

A UOBPOOL et recomanem que utilitzis sempre productes de primera qualitat per a la teva piscina. A la nostra botiga trobaràs tot el que necessites i si tens alguna pregunta, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Utilitza sempre el kit d'anàlisi per realitzar el test de clor tantes vegades com sigui necessari per assegurar-te que ha baixat de forma correcta el nivell de clor de la piscina. Si els diferents mètodes de com baixar el clor a la piscina no han fet l'efecte desitjat, és el moment de posar-te en contacte amb l'equip professional de tècnics d'una empresa de manteniment integral de piscines com UOBPOOL.