Tens l'aigua tèrbola en la teva piscina?

Aigua tèrbola piscina
19/03/2019

UOBPOOL té la resposta perquè descobreixis quina és la solució per evitar que l'aigua de la teva piscina estigui tèrbola.

Aigua tèrbola a la piscina

Qui no hagi tingut mai l'aigua tèrbola a la piscina, que tiri la primera pedra o que compri un número de loteria, perquè té tanta sort que segur que li tocarà el premi gros. Bromes a part, és habitual trobar-se amb aquest tipus de problema en algun moment de la vida útil de la instal·lació. Si un any no passa, potser al següent, sí. Això és així perquè hi ha multitud de causes, i de vegades una combinació d'elles, per les quals es pot enterbolir l'aigua de la piscina.

El mal manteniment de l'aigua sol ser un dels motius principals que s'embruti i no ens deixi veure el fons ni les parets de la piscina. L'experiència de bany es converteix en tot menys agradable i si no es fa res, la situació s'agreuja amb tota seguretat. És per això que és importantíssim que fem la neteja diària de la superfície de l'aigua i del fons i parets de la piscina de manera impecable, sigui de forma manual o amb el netejador automàtic.

aigua tèrbola piscina solució

Si bé és veritat que el manteniment de la instal·lació és bàsic per banyar-se en condicions òptimes, també hi ha agents externs que desestabilitzen la composició de l'aigua com els raigs solars, que poden degradar els productes químics que s'afegeixen a l'aigua o fer proliferar les algues, o una tempesta típica d'estiu, que genera brutícia addicional a la piscina.

 

Aigua blanquinosa a la piscina


Si tenim l'aigua blanquinosa a la piscina, el més probable és que hàgem d'afegir clor. Però abans de realitzar qualsevol acció, que pot fins empitjorar el problema, en el cas en què ens trobem amb l'aigua tèrbola (però també com a part d'una rutina diària), hem de mesurar els nivells dels principals paràmetres que influeixen en la bona salut de l'aigua.

Així, mirarem que el pH estigui situat entre el 7,2 i el 7,6, però també que el nivell de clor sigui l'adequat, així com que la duresa de l'aigua i la seva alcalinitat siguin les desitjades. Sovint, el color blanquinós de l'aigua és causat per un excés de calç.

Paral·lelament a les anàlisis també cal revisar a consciència el filtre. Si està brut o no es troba en condicions òptimes per al seu ús, no farà la funció que se li ha encarregat i no retirarà els residus suspesos en l'aigua, com les restes de cremes bronzejadores, entre d'altres. Fins i tot si aquest funciona correctament, de vegades hi ha partícules tan petites que el filtre no pot retirar de l'aigua. Si aquest és el cas, és quan hem de recórrer a l'ajuda de productes químics específics per solucionar el contratemps, com el mateix clor, però en major quantitat, un clarificador o floculant.

Si vols saber quins passos has de seguir per deixar de tenir l'aigua tèrbola a la piscina pots llegir el nostre post sobre com aclarir l'aigua de la piscina.

Què passa si tots els nivells de pH i clor són correctes i l'aigua de la meva piscina està blanca?

Si després de l'execució del test comprovem que els valors analitzats estan dins dels paràmetres correctes, l'origen del problema de l'aigua enterbolida pot procedir de les partícules fines que es troben suspeses a la piscina. Si ens trobem amb aquest problema, el procediment a seguir per a solucionar la brutícia implica augmentar les hores de filtració o realitzar una neteja completa del filtre de la piscina. A UOBPOOL et recomanem no realitzar el retrorrentat amb molta freqüència. Quan ens trobem davant filtres de sorra, pot ocórrer que aquest hagi perdut les seves partícules fines. El sistema de filtració acumula a la safata les restes de brutícia, que sota la pressió que exerceixen a l'aigua ajuden a afavorir el procés de neteja. En aquesta ocasió, és possible que sigui necessari canviar la sorra del filtre per eliminar la brutícia permanent de la piscina.

I si el problema perdura?

Si després de tots els passos i consells anteriors no aconseguim solucionar el problema de la piscina tèrbola, cal recórrer a l'ús de floculants. Aquests ajudaran a augmentar la mida de les partícules en suspensió i provoquessin que aquestes decaiguin progressivament fins al fons de la piscina. D'aquesta manera, podrem passar el netejafons per eliminar aquestes partícules que provoquen que l'aigua de la nostra piscina estigui blanca. Trobaràs diferents tipus de floculants, en pastilles o tabletes, consulta amb un professional del sector sobre quin floculant és el més adequat per la teva piscina.

Esperem que tornis a tenir l'aigua neta i transparent i que ja estiguis gaudint d'ella. Si no és així, pots trucar a UOBPOOL, on els nostres tècnics estaran encantats d'ajudar-te a resoldre qualsevol adversitat que passi en la teva instal·lació.