Descobreix com baixar el pH de la piscina

Com baixar el pH de la piscina
12/03/2019

UOBPOOL té la resposta perquè aprenguis com baixar el pH de la teva piscina. Descobreix els riscos i conseqüències de tenir un pH alt.

Com baixar el pH de la piscina

Si tens una piscina, en un moment o altre t'interessarà saber com baixar el pH de la piscina. Per què?, et preguntaràs. Perquè l'aigua tendeix generalment a alcalinizar-se, cosa que se sap després de comprovar que el pH està per sobre de 7,6 a l'anàlisi que s'ha de fer de forma habitual a la teva piscina. I tenir el pH desestabilitzat (el nivell de pH òptim ha de trobar-se entre el 7,2 i el 7,6) és una font de problemes amb tota seguretat.

Així, si apareixen algues a l'aigua o al fons i parets de la piscina són algunes de les conseqüències més habituals que el pH sigui elevat. I això és així perquè es bloqueja l'efecte desinfectant del clor, el que provoca, a més, picor als ulls, pell i gola dels banyistes.

De fet, segons la zona geogràfica d'on provingui l'aigua, aquesta és alcalina (si el seu nivell de pH està per sobre de 7,6) o àcida (si es troba per sota de 7,2). Per això és important el mesurament del pH en l'aigua de la piscina, que es pot realitzar amb un simple kit d'anàlisi, disponible en qualsevol botiga especialitzada.

Com baixar el pH de l'aigua

Però com hem dit anteriorment, en aquest article ens centrarem en explicar com baixar el pH de l'aigua. Amb l'objectiu últim que l'aigua de la piscina torni a tenir un pH neutre haurem fer-li un producte minorador de pH, sigui en gra, en pastilla o líquid, depenent de si el sistema de dosificació és manual o automàtic, així com les fases de neteja i manteniment de la instal·lació.

Per què puja o baixa el pH a l'aigua de la piscina?

Hi ha molts motius pels quals el pH de la nostra piscina pot pujar o baixar, encara que el més habitual és que el pH de les piscines tendeix a pujar.

Un dels motius principals pels quals el pH de la piscina canvia està relacionat amb el volum total de l'aigua. El sol i el vent tendeixen a afavorir l'evaporació d'aigua, fet que fa que el pH augmenti. A mesura que l'aigua disminueix, el pH augmenta.

Un altre factor que afecta el desajust del pH de l'aigua de la piscina són els banyistes. Les locions, les cremes solars, la suor, les restes de pèl i la pell morta afecten d'alguna manera al clor i a l'acidesa de l'aigua. Això fa que el pH tendeixi a pujar. La manera en què s'afegeix el clor de la piscina també pot afectar els nivells de pH. Hi ha tres formes de fer-ho: líquid, granulat o en pastilles.

El clor líquid representa que estàs afegint hipoclorit sòdic, una substància molt alcalina que augmenta el pH de l'aigua. El clor en pastilles inclou tricloroisocianúric que tendeix a acidificar l'aigua. I finalment, el clor granulat, té un pH pràcticament neutre, de 6,7, de manera que també ens variarà els nivells.

Què passa si el nivell de pH està per sota del valor recomanat?

Si has mesurat el pH de la teva piscina i el pH està per sota del valor recomanat (7,2) l'aigua serà àcida i les conseqüències per al banyista i per a la instal·lació seran perjudicials. Les instal·lacions de la piscina es poden corroir per l'acidesa de l'aigua, sobretot, les parts metàl·liques o de ciment. Un altre dels elements que poden resultar afectats són les tessel·les que componen els mosaics, aquestes poden arribar a desenganxar de les parets o del fons de la piscina i acabar surant per ella.

 

subir ph piscina

 

Abans de subministrar el producte, el sistema de filtrat de la piscina ha d'haver estat funcionant quantes hores i assegurar que no hi ha ningú banyant-se en ella. Per afegir la quantitat de producte necessària per reduir l'alcalinitat de l'aigua de la teva piscina, s'han de llegir atentament les dades que figuren en l'envàs del producte, ja que poden variar d'un a un altre, així com tenir clar el volum de la instal·lació en metres cúbics.

Un cop haguem estabilitzat el pH l'aigua, podem relaxar-nos, sobretot si tenim bomba dosificadora de producte minoritzador. Si no és així, hem de mesurar el nivell de pH a mínim un cop per setmana. Més endavant, si no hi ha canvis importants, el mesurament es pot allargar fins als quinze dies.

Des UOBPOOL esperem que aquests consells sobre com baixar el pH de l'aigua us hagin ajudat a estabilitzar-lo. Però si alguna cosa ha fallat, i continueu tenint-per sobre de 7,6, no ho dubteu i demaneu l'ajuda d'un professional. Estarem encantats de solucionar qualsevol problema de manteniment que tinguis amb l'aigua de la teva piscina.