Descobreix com pujar el pH de la piscina

Como pujar el pH de la piscina
Como pujar el pH de la piscina
07/03/2019

UOBPOOL té la resposta perquè aprenguis com pujar el pH de la teva piscina. Descobreix els riscos i conseqüències de tenir un pH baix.

Com pujar el pH de la piscina

Que el pH de l'aigua de la teva piscina estigui per sota dels nivells establerts per al pH neutre (entre 7,2 i 7,6) ens indica l'excessiva acidesa de l'aigua, que provoca nombrosos problemes, tant a la pròpia instal·lació com en els seus usuaris. En aquest article t'explicarem com pujar el pH de la piscina perquè puguis tornar a gaudir d'una aigua neta i transparent. Pren nota! 

Conseqüències de tenir un pH baix en la teva piscina

Si les causes poden ser diverses i no saber-se amb certesa quin agent concret l'ha provocat (sol, vent, suor, restes de crema solar, pell morta, pèls...), les conseqüències de tenir un pH baix a la teva piscina són ben conegudes i afecten la piscina i també als banyistes. Així, si l'aigua té un nivell alt d'acidesa, les parets i el terra de la piscina poden anar perdent el ciment i el guix, que es dissoldrà i tornarà aspres les superfícies. A més, el metall que estigui en contacte amb l'aigua es corroirà. Escales, baranes, bombes d'escalfament... s'aniran desgastant. I les substàncies que van desprenent-se de tots aquests materials embrutaran progressivament l'aigua i provocaran taques fosques en el vas. Les conseqüències de tenir un pH baix a la teva piscina per a les persones que es banyin en ella són de tot menys agradables: couen pell, ulls, nas i gola, el cuir cabellut s'asseca i pica...

Passos a seguir per augmentar el pH de la piscina

Si vols tornar a disposar d'una aigua cristal·lina i apta per al bany, llegeix els passos a seguir per augmentar el pH de la piscina.

 

1. Mesura el nivell de pH de l'aigua de la teva piscina amb les tires de prova del teu kit d'anàlisi, que pots trobar en qualsevol botiga dedicada al manteniment de piscines. Fes aquesta operació una o dues vegades per setmana i anota en una llibreta els paràmetres obtinguts. Així podràs saber com canvia el nivell de pH al llarg del temps. Si el nivell de pH està per sota de 7 hauràs de tirar a l'aigua algun tipus de producte especialment fabricat per fer pujar el pH o simplement carbonat de sodi. El carbonat sòdic, conegut comunament com sosa (no confondre amb la sosa càustica), és un producte alcalinitzant que s'utilitza en l'elaboració de detergent, vidre, tints..., i també per baixar l'acidesa de l'aigua.

subir ph piscina


2. Per saber la quantitat exacta de producte que hauràs de llençar a l'aigua, si has comprat un augmentador de pH llegeix atentament les instruccions d'ús. Si et decideixes pel carbonat sòdic, a continuació t'indicarem quina proporció has d'afegir. En els dos casos hauràs d'haver calculat quants litres d'aigua caben en la teva piscina.


3. A part del volum de la piscina també has de saber fins a on vols augmentar el pH. Així, i per posar un exemple que pot servir de guia, si volem pujar 0,2 punts el pH en una piscina de 38.000 litres haurem d'afegir 170 g de carbonat de sodi.

4. No llencis la sosa directament a la piscina. Dissol primer el carbonat sòdic en una galleda plena d'aigua i un cop diluït ja pots tirar-ho a la piscina, que ha de tenir el filtre en marxa per aconseguir que el producte s'escampi al màxim i arribi a circular per tota la instal·lació.

5. Aboca lentament el carbonat dissolt per tota la piscina.

6. Deixa actuar la sosa i mesura el nivell del pH al cap d'una hora mitjançant una tira de prova. Si el pH no es troba en el rang necessari, es pot afegir més producte, fins a un màxim de 450 g per a una piscina de 38.000 litres.

Si tot i això, l'aigua continua sent àcida, repeteix en un parell de dies els passos a seguir per augmentar el pH de la piscina que t'acabem d'explicar. Si tampoc funciona, és el moment de trucar a un professional. A UOBPOOL analitzarem en profunditat el problema i t'ajudarem a fer que recuperis l'aigua de la teva piscina perquè puguis tornar a gaudir-la.

Per tots aquests motius, és de vital importància conservar la salut de la nostra piscina i controlar que els nivells de pH es mantinguin sempre en els nivells adequats. Si creus que el pH ja ha fet estralls en la teva instal·lació, els nostres professionals també t'ajudaran a trobar una solució, ja que a UOBPOOL no només construïm piscines, sinó que també realitzem manteniments, reparacions i rehabilitacions.

Ara ja tens tot el que necessites per augmentar el pH de la teva piscina i tornar a gaudir-ne amb total seguretat!