Com treure les algues de la piscina

05/07/2018

L'aparició d'algues a la piscina és un dels problemes més molestos i, per desgràcia, més habituals amb què ens podem trobar, sobretot a l'estiu. L'alta temperatura de l'aigua, un mal equilibri del pH i una neteja deficient de la instal·lació poden provocar la proliferació d'aquestes empipadores plantes aquàtiques.

Normalment podem trobar algues verdes (floten a l'aigua lliurement i l'enterboleixen), algues marrons i algues negres. Les dues últimes, les algues marrons i les algues negres, solen enganxar-se a les parets i terra de la piscina, bàsicament on s'uneixen les rajoles i a les esquerdes que poden produir-s'hi.

En aquest post us explicarem com treure les algues de la piscina, tot i que no és sobrer recordar que la prevenció és el millor sistema perquè no hagis d'eliminar-les, ja que amb una bona organització i els productes adequats les algues no s'hi desenvolupen.

Quins passos hem de seguir per eliminar les algues

Seguidament us detallarem quins passos hem de seguir per eliminar les algues de la nostra piscina, un procediment al qual li caldrà un tractament de xoc i una dedicació importants. Malgrat que és enutjós, tot el que t'explicarem és necessari perquè el resultat sigui un èxit i puguis desprendre't d'aquests emprenyadors vegetals.

  • Pas 1: la primera cosa que has de fer és fregar a consciència amb un raspall totes les superfícies en què s'hagin fixat les algues amb l'objectiu d'arrencar-les d'allà.
  • Pas 2: acte seguit s'han d'aspirar les restes d'algues, intentant que no quedi cap residu. Com menys algues quedin a l'aigua, més efectiu serà el mètode per suprimir-les.
  • Pas 3: ara cal ajustar el nivell de pH. Hem de comprovar que estigui entre el 7,2 i 7,6. A banda que amb un pH descompensat baixa moltíssim l'efectivitat del clor, un pH alt és perfecte perquè les algues trobin el medi idoni per a la seva multiplicació.
  • Pas 4: és el moment d'aplicar el tractament de xoc que hem comentat al principi per evitar que es tornin a desenvolupar. Aquest tractament es basa en l'aplicació de clor i algicida. Prèviament hem d'haver netejat el filtre. La quantitat de producte que s'ha de subministrar dependrà del volum de cada piscina.
  • Pas 5: per acabar el procés cal tornar a netejar les restes d'algues que hagin pogut quedar. Si no es realitza el filtratge, hi ha risc que es tornin a propagar. És imprescindible, doncs, que se segueixin tots els passos descrits per poder gaudir d'una piscina que tingui una aigua neta i cristal·lina, com així ha de ser. Lamentablement, si tornen a aparèixer s'haurà de tornar a seguir tot el procediment des de l'inici.

Si has executat al peu de la lletra tots els punts, les algues a la piscina haurien d'haver desaparegut. Si no és així, pots trucar a UOBPOOL, on un dels nostres experimentats tècnics es desplaçarà fins a la teva instal·lació per ajudar-te a eliminar-les del tot.